Geplaatst op Geef een reactie

Stappenplan voor een romantische picknick met je date

Een picknick met je date, is een leuke manier om je date echt te leren kennen. Ik ga met jou hieronder over mijn stappenplan, voor een romantische picknick met je date:

Kies eerst je locatie:

Vlaanderen herbergt enkele unieke locaties waar je kan picknicken in een prachtig decor. Hier zijn mijn top 3 picknick plaatsen in Vlaanderen voor een romantische date:

  1. Kasteel Wissekerke

Het kasteel van Wissekerke is een waterburcht gelegen in het dorpje Bazel in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Hoewel er op deze plek reeds in de 10e eeuw een kasteel stond, stamt het huidige kasteel met zijn park en hangbrug grotendeels uit de 15e eeuw.

2. De Duinen in Duinbergen

Duinbergen is een wijk in de gemeente Knokke-Heist in West-Vlaanderen en een van de bekendste badplaatsen van België. Anders dan Knokke wordt Duinbergen gekenmerkt door vele karakteristieke villa’s en weinig winkels.

3. De Plantentuin van Antwerpen

Hier kan je vervolgens laten zien dat je wat kennis bijvoorbeeld hebt van planten. De tuin in Antwerpen is bekend voorzijn mooie collectie van magnolia , de zeldzame grote wilde citroen  en de Japanse notenboom. Hiernaast maak je geen zorgen: Je mag op het gras wandelen, dus je mag ook zeker picknicken.

Kies je picknick gerecht:

Met deze warme temperaturen  zou ik weblijven van hapjes die met de hitte slecht kunnen worden. Een simpel plan is altijd het beste: serveer een mooie fles champagne en fruit.

Kies voor een mooie fles zoals bv. de Cuvée Barcelona Rosado van Cordoniu of  Brut Rose Sauvage van Piper Heidsieck. Voor het fruit, probeer eens IJsmeloenstokjes:

Recept ijsmeloen stokjes van libelle-lekker.be:

Ingredienten:

  •  
  •  
  • 2 el suiker

Bereiding:

Vermeng het citroensap met de suiker en een beetje water. Haal de pitten daarna  uit de meloen en steek er met een parisiennelepeltje bolletjes uit (of snij ze in dobbelsteentjes). Leg ze vervolgens in het suikermengsel. Prik hierna de bolletjes, afwisselend van kleur, op stokjes en leg ze naast elkaar op een dienblad. Zet deze ruim 4 uur in de diepvriezer.

Serveer daarna de ijsmeloenstokjes op je picknick.

Eet smakelijk!

Vergeet hierna niet om je ijsmoeloenstokjes te serveren op een mooi bordje. Dit marmer look bordje past goed met de kleuren van de meloen. Deze kan je hier kopen. GRATIS verzending vanaf 30 euro in Benelux.

 

 

 

 

 

Geef een reactie